Dick

Hallo mooi medemens.

Mijn naam is Dick Roozendaal (1954). Ik ben echtgenoot, en vader van een zoon, die inmiddels 35 jaar is. Daarnaast ben ik ook collega, medeleerling, vriend en nog veel meer dat jullie vast wel zullen mede(her)kennen.

Ik heb op de lerarenopleiding wiskunde en natuurkunde gestudeerd maar ben na mijn afstuderen in de IT beland. Inmiddels ben ik gepensioneerd.

In mijn twintiger jaren ben ik begonnen met aikido, een Japanse martial art. Na een paar jaar moest ik hiermee, door omstandigheden, ophouden. Gelukkig kon ik daarna beginnen met Tai Chi Quan, een Chinese bewegingsleer. Na het overlijden van mijn leraar ben ik hiermee gestopt. Vervolgens heb ik yoga gedaan. Kortom, bewegen is onderdeel geworden van mijn leven.

Circa 10 jaar geleden (dat was in 2013) kwam ik twee keer kort na elkaar heel verschillende mensen tegen die zeer positief waren over biodanza en het iedereen aanraadden. Ik vond dit zo opvallend dat ik eens ben gaan kijken of er bij mij in de buurt biodanza gegeven werd. Dat was inderdaad het geval. Sindsdien dans ik bij een weekgroep in Zeist.

Dit heeft een positieve invloed op mij gehad. Ik heb veel meer plezier in het leven en lach meer. Ook ben ik opener geworden en maak makkelijker contact met mensen.

Na zes jaar dansen wilde ik me verder verdiepen in biodanza (en in mezelf) en ben ik de opleiding tot facilitator (zo heet degene die de lessen geeft in biodanza) gaan volgen bij de biodanza school Utrecht. Corona heeft ervoor gezorgd dat de opleiding wat langer geduurd heeft, maar ik ben die nu aan het afronden met het geven van les onder supervisie.

In de lessen, die vivencia’s heten, nodig ik de mensen uit om hun eigen dans te ontdekken. Hun eigen dans door het leven. Op die manier is groei mogelijk en kan de biodanza slogan ‘worden wie je bent’ waargemaakt worden.

De naam wijdansen.nl komt van het idee dat ik in Wijk bij Duurstede dans. Ik wilde eigenlijk de naam wij(K)dansen.nl hebben, maar internet kan niet zo goed tegen haakjes in de naam. Daarom heb ik gekozen voor wijdansen.nl. Dit geeft ook het belang aan van de groep. Niet IK dans, maar WIJ dansen. De groep en contact hiermee is een onlosmakelijk en essentieel onderdeel van de biodanza filosofie. Nadat ik hiervoor gekozen had bedacht ik dat in de W een dansend figuurtje verborgen zit. Dat heb ik eruit gehaald en het is mijn logo geworden.